"Zero Waste - BUDI DEO IGRE - Čuvajmo našu planetu" i u 10. sezoni SIM-a

Koliko godina treba da prođe da bi se jedna plastična kesa razgradila u prirodi? Da li opominjemo drugare koji bacaju đubre van kontejnera? Koliko vode uzalud proteče dok peremo zube?

pet, 03. februar 2023.


Na ova pitanja, tačne odgovore davala su deca učesnici devete sezone Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, u okviru edukativno-sportskog događaja "Zero Waste - Budi deo igre - Čuvajmo našu planetu", koji ima za cilj da širi svest o značaju očuvanja životne sredine. Uz podršku kompanije "Coca-cola" u Srbiji, radionice "Zero Waste" biće organizovane i u jubilarnoj desetoj sezoni Igara u gradovima širom Srbije.

SIMOVCI, učenici osnovnih i srednjih škola i svi oni koji žele da daju svoj doprinos održivom razvoju u Dimitrovgradu i Pirotu, imaće priliku 9. februara da provere u kojoj meri vode računa o zaštiti zemlje, vazduha i vode. U tome će im pomoći učesnici Dunav osiguranje Sportskih igara mladih koji su prošle sezone čvrsto obećali da će uticati na svoje vršnjake, ali i one starije, da shvate koliko je važno da recikliramo i razvrstavamo otpad gde god imamo takvu mogućnost. Takođe, ovo je poziv za sve koji do sada nisu bili deo igre da dođu, "čisto" da se upoznaju sa konceptom održivog razvoja.

Nakon gostovanja u Dimitrovgradu i Pirotu, edukativno-sportski događaj "Zero Waste - budi deo igre - čuvajmo našu planetu" biće tokom februara organizovan i u Bečmenu, Umčarima, Vraniću, Velikom Gradištu, Smederevu i Batajnici...