SPEKTAKULARNO OTVARANJE DUNAV OSIGURANJE SPORTSKIH IGARA MLADIH U ARILJU

Paljenjem baklje prijateljstva i spektakularnim vatrometom u Arilju je svečano otvorena deveta sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

Već od 19 časova Trg partizana u Arilju bio je prepun dece. Ekološka radionica „Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu“ i štafetna trka „Prijatelj od detinjstva“ prethodile su glavnom programu gde su se prisutnim gostima predstavili najmlađi Ariljci. Podršku Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih dali su predstavnici verskih zajednica u Srbiji, državni sekretar u Ministarstvu za sport i omladinu Milan Savić, Dejan Tomašević, naš proslavljeni košarkaš, predstavnici sponzora i gradova prijatelja Karavana radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

Najsvečaniji trenutak večeri bilo je paljenje baklje prijateljstva, koju su zajedno sa maskotom Igara, lavom Viktorom doneli SIMOVCI Veljko Krčevinac, Mateja i Sofija Stojić i Andrej Obradović. Vatromet iznad Arilja označio je da je deveta sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih svečano otovrena. U nastavku programa, pred prepunim trgom u Arilju nastupili su trubačica Danijela Veselinović, a potom je za sve prisutne, kao poklon Sportskih igara mladih i lokalne samouprave, koncert održao Željko Samardžić.

Osnivač i predsednik Sportskih igara mladih Zdravko Marić izjavio je da najponosniji kada vidi da su deca srećna i zadovoljna i da je uspeh celog tima što su posle ceremonija Svečanog otvaranja u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini Igre otvorene i u Srbiji i da je to dokaz da je misija koja je Igrama zacrtana kao cilj, uspešna. U sve tri zemlje dečaci i devojčice bave se sportom, sklapaju prijateljstva, poštuju jedne druge i SIMOVCI su najbolji fair play igrači. Marić se zahvalio Vladi Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću, što su prepoznali koliko je ovaj projekat važan za decu regiona i godinama podržavaju Dunav osiguranje Sportske igre mladih. Deci Arilja i okoline, kao i predstavnicima lokalne samouprave čestitao je na uspešnom učešću u Karavanu radosti i prijateljstva i organizaciji ceremonije Svečanog otvaranja, uz reči DECA SU ZAKON, IGRE SU ZAKON.

Predsednik opštine Arilje Predrag Maslar, zahvalio se Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih, a pre svega osnivaču Igara, Zdravku Mariću, što je svoju viziju pretvorio u najlepšu dečiju sportsku priču u regionu. Maslar je dodao da je ponosan što je SIM prepoznao želju, htenje i ljubav dece Arilja prema sportu. Predsednik opštine Arilje zahvalio se deci i istakao da je ova manifestacija toliko važna i posebna jer je posvećena upravo najmlađima.

Marija Mihajlović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih izjavila je da je ponosna na sve što su deca Arilja i lokalna samouprava ove opštine uradili za dve godine učešća u Igrama i poručila roditeljima, učiteljima i nastavnicima da mogu biti ponosni na decu. Mihajlovićeva se zahvalila svim sponzorima koji podržavaju Igre u Srbiji i dodala da se nada da će deca iz Arilja i okoline biti deo velike Međunarodne završnice Sportskih igara mladih u Splitu.

Ispred generalnog sponzora Sportskih igara mladih, kompanije Dunav osiguranje decu je pozdravila Maja Marković, direktorka Centra za korporativni marketing i brigu o klijentima. „Godinama pratimo ovaj veseli karavan koji obilazi gradove Srbije i regiona srca prepunog topline i zadovoljstva jer smo i sami deo ove prelepe priče o mladosti i druženju bez granica. I navijamo − navijamo za sve vas, navijamo da budete uspešni u sportu, na terenu, ali i van njega. Da budete tolerantni, solidarni, fer plej i timski igrači, ali iznad svega da budete dobri drugari i da igre pamtite po prijateljima koje ćete ovde steći“, rekla je Markovićeva. Ove godine, za tri NAJBOLJA SIMOVCA kompanija Dunav osiguranje pripremila je stipendijska osiguranja od po hiljadu evra.

Karavan radosti i prijateljstva nastvlja da putuje po Srbiji, a uveliko se priprema i Državno finale koje će se od 4. do 10. jula održati u Vrnjačkoj banji.