O Sportskim igrama mladih

O Sportskim igrama mladih

Sportske igre mladih najveća su manifestacija za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva.

Pod sloganom „Živimo život bez droge, jer droga uzima život“, osnovcima u Srbiji omogućavamo potpuno besplatno učestvovanje u takmičenjima, u deset sportskih disciplina i najuspešniji pojedinci i ekipe putuju na besplatno mini letovanje kao učesnici VELIKOG MEĐUNARODNOG FINALA Igara u Splitu.

Već 22. godinu, osnovcima i srednjoškolcima iz Republike Hrvatske, 8. godina iz Bosne i Hercegovine i 5. godina iz Republike Srbije omogućavamo potpuno besplatno učestvovanje u takmičenjima u deset sportskih disciplina, (mali fudbal, odbojka na pesku, ulični basket, rukomet, odbojka, igra između dve vatre, stoni tenis, tenis, atletika i šah).

I pored toga sto se bavimo rekreacijom kroz amaterski sport , nasa takmicenja su organizovana na profesionalnom nivou.

Ideja Igara rasla je iz godine u godinu i Igre su postale prepoznatljiv brend koji se danas razvija u zemljama regiona.

Čast nam je i zadovoljstvo što smo među više od 1.200.000 učesnika tokom godina postojanja, kroz druženje i sport, promovisali način života čije su osnovi postulati razumevanje, prijateljstvo, poštovanje različitosti, solidarnost i fair-play, kao najdelotvornija alternativa svim negativnim uticajima današnjice.

Igre su time postale najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi priznata od Međunarodnog Olimpijskog komiteta.

Cilj Sportskih igara mladih je okupljanje što većeg broja dece i mladih kako bi oni na kojima svet ostaje, druženjem kroz sport i zabavu, zajedno sa mladima iz regiona razvijali svoje društvene vrednosti čime bi izbegli breme današnjice koja u velikoj meri ima negativni trend droge, nasilja i svih vrsta intolerancije.

Vrednost projekta Igara takođe su prepoznale mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života, kako regiona tako i Evrope.

SIM turneja radosti i takmičenja u Srbiji su održana sa velikim uspehom i u 2017. godini.

U projektu Sportske igare mladih u Srbiji, u 2017. učestvovalo je 58.120 takmičara.

Učesnici Sportskih igara mladih u Srbiji, u 2017. bili su mali sportisti iz 101 mesta / gradova /opština iz naše zemlje.

Sa ponosom moramo da istaknemo da su Sportske igre mladih i u Srbiji postale omiljena manifestacija u okviru koje se deca takmiče i druže, a interesovanje za učešće u Igrama , na naše veliko zadovoljstvo je iz godine u godinu sve veće.

Manifestacija je regionalnog nivoa i veoma je važna. Ovo nije obično takmičenje dece, već spajanje dece regiona.

Udruženje za sport i rekreaciju Sportske igre mladih je u decembru 2017.god. primljeno u članstvo u Sportski savez Srbije i u Savez za školski sport Srbije.

Pozivamo decu i mlade od 7 do 14 godina da se prijave i budu deo najlepše sportske priče!