Tradicija Igara nastavljena i u Pančevu

Karavan radosti i prijateljstva u petak, 24. maja 2019, ostavio neizbrisiv trag u još jednom srpskom gradu

Tradicija Igara nastavljena i u Pančevu

pet, 24. maj 2019.


Na ušću Tamiša u Dunav leži prelepi vojvođanski gradić u kome ćete danas pronaći najveseliju i najrazigraniju decu na svetu. Naš Karavan radosti i prijateljstva stigao je u Pančevo, gde su nas, na Sportskom centru „Mladost” dočekale tribine prepune mališana.

Atmosfera je bila zaista sjajna, dok se čekalo na otvaranje Dunav osiguranje Sportskih igara mladih i trenutak kada će na terenima u Pančevu početi takmičenja i potraga za najboljim malim sportistima koji će svoj grad predstavljati na finalima u Beogradu i Splitu.

Sve njih pozdravila je Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih koja nije krila da su joj emocije posebno jake uvek kada dođe u Pančevo, budući da je to njen rodni grad. Ona je ovom prilikom uručila specijalno priznanje za doprinos razvoju Igara Saši Pavlovu, gradonačelniku Pančeva.

– Veliko mi je zadovoljstvo što igre već treću godinu zaredom dolaze u Pančevo, a najveću zahvalnost za to dugujemo našoj Pančevki Ivani Jovanović, prvoj osobi Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, Ivanu Krgoviću i Nenadu Marinu, koordinatorima Igara u Pančevu. Ovo je jedna od najlepših, a sigurno i najbrojnijih sportskih manifestacija u regionu i ponosan sam na to što se ovako veliki broj dece iz Pančeva iz godine u godinu pridružuje Igrama. Jedna od najvećih vrednosti Igara je u tome što naša deca, takmičeći se, družeći se i igrajući se, savladavaju osnovne postulate života, a to su: razumevanje, poštovanje, uvažavanje različitosti, solidarnost i fer-plej – istakao je Saša Pavlov, koji je poželeo deci mnogo uspeha na današnjim takmičenjima i uspešnu budućnost.

Svečanoj ceremoniji otvaranja Igara u Pančevu prisustvovali su i Tatjana Božić (članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje), Danijela Đaković (direktorka Predškolske ustanove „Dečja radost”), Dejan Perić (generalni sekretar Sportskog saveza Pančeva), Zorica Mijatović (sportska direktorka Dunav osiguranje Sportskih igara mladih), Ivan Krgović i Nenad Marin (koordinatori Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u Pančevu), Marija Mihajlović (asistentkinja predsednice Dunav osiguranje Sportskih igara mladih) i mnogi drugi.

Zakletvu prijateljstva u ime dece sportista položila je mlada odbojkašica Lenka Vasić, a u ime sudija to je učinio Dušan Jović. Nakon toga, došao je i najemotivniji i najsvečaniji trenutak ceremonije otvaranja Igara: upaljena je baklja prijateljstva, koju je unela Aleksandra Gaćeša, kapiten pionirske ekipe odbojkašca iz Pančeva, koje su osvojile srebrnu medalju na prventstvu Vojvodine, uz pratnju svojih saigračica i učenica pančevačkih osnovnih škola „Vasa Živković” i „Miroslav Mika Antić”.

Ovu prelepu sliku još magičnijom su učinili vatromet i konfete koji su poleteli ka nebu, na oduševljenje mališana sa prepunih tribina. Oni su ovu scenu propratili ovacijama, aplazuima, ali i pesmom „U svetu postoji jedno carstvo” koju su spontano horski otpevali.

Još jedno posebno lepo iznenađenje danas su nam priredili i mališani iz vrtića „Bambi” sa svojom vaspitačicom Snežanom Mirić. Oni su, naime, na otvaranje Igara došli u specijalnim majicama koje su za ovu priliku sami oslikali. Svaka čast, deco! Veliki aplauz za vas, jer #igresuzakon!

Posebnu zahvalnost Dunav osiguranje SIM Srbije duguje pulu sponzora – generalnom sponzoru Kompaniji Dunav osiguranje, Kompaniji Coca Cola koja je svim srcem uz Igre, Banci Poštanskoj štedionici, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbija – MTS i Podravki Srbije.

Nakon što je plamen prijateljstva zasijao i u Pančevu, deca su pohrlila ka sportskim borilištima kako bi pokazala svoje umeće u igri Lino između dve vatre, šahu, malom fudbalu, rukometu, tenisu, uličnoj košarci, stonom tenisu, odbojci i odbojci na pesku. Najuspešniji među njima obezbedili su sebi prolaz na državno prvenstvo koje će se ovog jula igrati u Beogradu. A kao što je već poznato, najbolje plasirane u državi u avgustu čeka put u Split na mini-letovanje i regionalno finale Igara. Napred, Pančevci!

Posebnu zahvalnost Dunav osiguranje SIM Srbije duguje pulu sponzora – generalnom sponzoru Kompaniji Dunav osiguranje, Kompaniji Coca Cola koja je svim srcem uz Igre, Banci Poštanskoj štedionici, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbija – MTS i Podravki Srbije.