Spektakularno i u Kragujevcu

Sportske igre mladih Srbije u petak gostovale u Kragujevcu

Spektakularno i u Kragujevcu

pet, 15. juni 2018.


Sportske igre mladih juče su uspešno završene u 20.gradu Srbije. Karavan radosti i prijateljstva u Kragujevcu je imao pravi spektakl na Svečanom otvaranju u Hali park. Igre su otvorili Ivana Jovanović, Zorica Mijatović, Marija Mihajlović, Goran Vještica (predstavnici SIM Srbije), Dragan Sretenović (član Upravnog odbora Saveza za školski sport Srbije) i Dragan Đorđević (glavni koordinator Sportskih igara mladih za Kragujevac).

Organizatori su se pred punom halom zahvalili Vladi Srbije, Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvu omladine i sporta, našem Blicu i donatorima. Kada je prvak Srbije za pionire u plivanju Aleksa Braković utrčao u dvoranu i zajedno sa ostalima upalio olimpijski plamen, vazduh su osvojile konfete i oduševljenje dece bilo je ogromno.

- Igre su zaista oduševile Srbiju. Ove godine smo organizaciju digli na još veći nivo i ono što je najvažnije deca su uživala u sportu i druženju. Sledi još nekoliko turnira u malom fudbalu. A novi spektakl spremamo od 23. do 29. jula, kada će se najbolji okupiti u Beogradu iz svih gradova, da se druže i bore za plasman na Međunarodno finale, koje će se krajem avgusta odtžati u Splitu - istakla je Ivana Jovanović, predsednik SIM Srbije.

Sjajno je bilo i u Coca cola korneru. A najuzbudljivije je danas bilo na Coca cola kup turniru u balonu u Kragujevcu.