Spektakl u Čačku

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u sredu, 12. maja 2021, gostovao u Čačku

Spektakl u Čačku

sre, 12. maj 2021.


O Igrama se priča, mladi sportisti Srbije nastavili su da uživaju u najlepšoj sportskoj priči. Karavan Dunav osiguranje Sportskih igara mladih krstari Srbijom, a u sredu 12. maja Igre su stigle u Čačak. Nekoliko stotina dečaka i devojčica napravilo je pravi spektakl na terenima prelepog Sportskog centra "Mladost" na takmičenjima u uličnoj košarci, turniru Coca-Cola kupa u malom fudbalu, Lino između dve vatre, odbojci i trama na 60 metara u atletici.

Na ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su zamenik gradonačelnika Vladan Milić, pomoćnik gradonačelnika Miroslav Petković, predsednica SIM Srbije Marija Mihajlović, regionalni direktor SIM Tihomir Gudić, košarkaška legenda Jugoslavije Radmilo Mišović, koordinatorka SIM za Čačak Ivana Vukajlović, direktor SC Mladost Miloš Stevanić  i talentovani sportisti.

– Kada posle godinu i više dana koliko smo bili zatvoreni vidim ovoliko mališana na jednoj ovakvoj manifestaciji, ovoliko osmeha, puno mi je srce. Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi, ali sa profesionalnom organizacijom, što potvrđujemo iz godine u godinu - izjavila je Ivana Vukajlović.

Plamen radosti i prijateljstva zapalili su SIM-ovci Anja Isailović, Magdalena Simović, Pavle Nikolić i Đorđe Ćurčić. Konfete su se razletele na sve strane, čula se graja dece i Igre su mogle da počnu.

Promoteri Igara u gradu kraj Morave bili su čuveni košarkaš Radmilo Mišović, zvanično najbolji sportista Čačka u 20. veku, zatim nekadašnji evropski šampion u karateu Slavoljub Piper i trener KK Borac Marko Marinović, koji je omiljen u ovom gradu i šire.

– Sve izgleda fantastično, drago mi je što sam jedan od promotera i što vidim ovoliko dece na terenima. Ceo život sam u sportu, volim sport, živim za sport i mislim da su ovakve manifestacije prava stvar da bi se deca odvojila od televizora, kompjutera, tableta i da dođu da se bave sportom - izjavio je popularni Marinović, kome je nadimak Malina.

U Srbiji, Dunav osiguranje Sportske igre mladih, održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije. Generalni sponzor je kompanija Dunav osiguranje, a prestižni pul sponzora čine i kompanije “Coca-Cola”, UEFA Foundation, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija.

Dunav osiguranje Sportske igre mladih je najmasovniji i veoma dragocen projekat u okviru krovnog CSR projekta Kompanije Dunav osiguranje „Prijatelj od detinjstva“.