Sjajna zabava uz Igre i u Nišu

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih posle Kruševca i Kraljeva usidrio se i u Nišu

Sjajna zabava uz Igre i u Nišu

pet, 26. juni 2020.


Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih nastavio je da krstari Srbijom. Posle Kruševca i Kraljeva, gde su klinci uživali početkom nedelje, na red je došao i Niš.

U gradu na Nišavi, mladi sportisti jedva su dočekali da na terenima pokažu koliko su se vredno spremali za ovogodišnju sezonu. Ogranizatore Igara njihov talenat nije začudio, jer se zna da je Niš oduvek bio rasadnik sjajnih sportista, među kojima su i fudbaleri Dragan Pantelić, Dragan Stojković Piksi, odbojkaš Ivan Miljković, košarkaš Stefan Jović i mnogi drugi. Svečano otvaranje Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u Nišu priređeno je na otvorenim terenima OŠ „Dušan Radović“, a tom prilikom je Ivana Jovanović, predsednica SIM Srbije, uručila plaketu za doprinos razvoju Igara Saši Šagriću, sekretaru Sekretarijarta za omladinu i sport Gradske uprave Niša.

Prisutnima se na otvaranju, između ostalih, obratio Božidar Stošić, direktor OŠ „Dušan Radović“.

– Izuzetno nam je drago što smo domaćini jedne ovakve manifestacije koja slavi mladost, sport i dobru energiju. Neizmerno smo radosni i zbog toga što će veliki broj dece, ne samo iz Niša, već i one koja su danas doputovala na Igre iz drugih gradova, koristiti blagodeti koje pružaju naši sportski tereni. Mi ćemo se i ovog puta, kao i mnogo puta do sada, potruditi da budemo dobri domaćini i da omogućimo da Igre proteknu u najboljem redu – rekao je Stošić, poželevši svim učesnicima mnogo uspeha na takmičenjima.

Kao što tradicija nalaže, Igre su mogle da počnu nakon polaganja zakletve prijateljstva i paljenja plamena prijateljstva. Da sve bude u najboljem redu pobrinula se i Sonja Orlović, koordinator Igara za Niš. Zakletvu je u ime sportista položio Petar Mitić, rukometaš iz kluba „Mladost 2012“. Baklju je, praćen aplauzima i povicima podrške velikog broja okupljenih Nišlija, uneo talentovani rukometaš Tomo Veljković, član pionirske reprezentacije Srbije i kluba „Mladost 2012“. Kao što se moglo i očekivati, na velelepnom sportskom kompleksu u Nišu zablistalo je mnogo talenata, pa ćemo neke od njih ovog leta gledati i na Državnom finalu u Beogradu.

Inače, na svim nivoima takmičenja, kao i na ostalim aktivnostima koje se realizuju u okviru Igara u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, za decu je sve besplatno. Sve to ne bi bilo moguće bez dugogodišnje podrške pokrovitelja i sponzora Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Vlade Republike Srbije, Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, generalnog sponzora – kompanije Dunav osiguranje, kao i kompanija Coca-Cola, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija.