SIMOVCI IZ BEČMENA POSVEĆENI EKOLOGIJI

Nova ekološka radionica „Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu“ održana je u Bečmenu.

SIMOVCI IZ BEČMENA POSVEĆENI EKOLOGIJI

uto, 14. februar 2023.


Učesnici ekolopke radionice bili su učenici OŠ „Dušan Vukasović Diogen“ koji su pokazali zavidno znanje o reciklaži. Timu Dunav osiguranje Sportskih igara mladih poručili su da u Bečmenu obavezno posete Bečmensku baru, prirodni ribnjak gde mogu uživati i u sportskom ribnjaku gde važi pravilo „uhvati i pusti“.

Decu su pozdravili predsednik Skupštine opštine Surčin Dušan Vujadinović i direktorka JP za Sport i rekreaciju Snežana Vukenović. Priznanje za doprinos u realizaciji globalne kampanje kompanije Coca Cola „Svet bez otpada“, a čiji je deo i ekološka radionica „Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu“, uručeno je profesoru fizičkog u OŠ „Dušan Vukasović Diogen“ Desimiru Gajiću.

Dušan Vujadinović, ispred opštine Surčin izjavio je da je ponosan kad vidi koliko su deca iz Bečmena zainteresovana za ovakve teme koje su svakako deo njihovog školskog programa, ali da je važno da se i kroz ovakve manifestacije ukazuje na značaj održivog razvoja. Snežana Vukenović je istakla da JP za Sport i rekreaciju podržava sve sportske aktivnosti koje se organizuju na teritoriji opštine Surčin, jer je jasno koliko su sport i fizička aktivnost važni za zdravlje dece. A da su veoma spretni na sportskim terenima učenici OŠ „Dušan Vukasović Diogen“ pokazali su na ekološkom poligonu, gde je najviše spretnosti pokazala ekipa „Zvezda“ koja je bila nepogrešiva i u razvrstavanju otpada.