SIM bajka ispričana i u Zrenjaninu

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u utorak, 21. maja 2019, gostovao u Zrenjaninu

SIM bajka ispričana i u Zrenjaninu

uto, 21. maj 2019.


Ako pitate meteorologe kakvo je vreme u Srbiji bilo danas, oni će vam otkriti da je posebno lep, vedar i suncem okupan utorak osvanuo u Zrenjaninu. Ne znamo za vas, ali nas ta informacija ne čudi, jer je dokazano da su dani najlepši, a ljudi najradosniji tamo gde se slave igra, sport i drugarstvo. Sada je sve mnogo jasnije, zar ne?

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih danas je bio upravo u Zrenjaninu i ovaj prelepi vojvođanski gradić zaista je sijao! Vesela dečja graja hiljada zrenjaninskih mališana odjekivala je od ranog jutra iz impozantne Kristalne dvorane u kojoj je priređena ceremonija otvaranja Igara. Ovom svečanom događaju su pored velikog broja dece, roditelja, učitelja i nastavnika, trenera i sportskih radnika, prisutvovali i još neki važni gosti: Simo Salapura (pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina za oblast sporta, omladine i turizma), Ivana Jovanović (predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije), Snežana Vučurević (načelnica Srednjobanatskog okruga), Snežana Oluški Vlačić (načelnica Školske uprave za Banat), Milan Radaković (predsednik Saveza za školski sport Zrenjanina), Zorica Mijatović (sportska direktorka Dunav osiguranje Sportskih igara mladih), Vukosava Đapić (generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina), Marija Mihajlović (asistentkinja predsednice Dunav osiguranje Sportskih igara mladih), Jovan Lekić (koordinator Dunav osiguranje Sportskih igara mladih za Zrenjanin) i mnogi drugi. – U ime svih takmičara, obećavam da ćemo učestvovati u Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih, poštujući sportska načela i pravila Sportskih igara mladih, u istinskom sportskom duhu, za slavu prijateljstva, tolerancije, fer-pleja, sporta i naših ekipa. Borićemo se da pobedi drugarstvo – ovako glase reči zakletve prijateljstva, koju su u svečanom tonu položili mali zrenjaninski sportisti. Prisutne je pozdravio Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina za oblast sporta, omladine i turizma, koji je naglasio kako veruje da će se Zrenjanin kroz Igre približiti regionu, ali da će istovremeno i region biti bliži Zrenjaninu.

 – Sportske igre mladih osmišljene su kao koncept regionalnog povezivanja dece i nama je drago da smo deo te priče koja promovše prijateljstvo, sportski duh i zdrave stilove života. Ponosni smo na to što smo prošle godine u Splitu imali finaliste, koji su osvojili medalje, kao i na to što se tradicija Igara nastavlja u našem gradu i ove godine. Nastavljamo da širimo duh sporta, prijateljstva, solidarnosti i fer-pleja. Danas na takmičenjima imamo impozanatan broj sportista i imamo razloga da se ovog leta nadamo novim medaljama na državnom i regionalnom nivou – rekao je Salapura.

Gromoglasan aplaus začuo se kada je baklju prijateljstva u Kristalnu dvoranu uneo Ilija Majstorović, šampion Srbije u stonom tenisu. A nakon što je plamen prijateljstva obasjao Zrenjanin, otpočela su takmičenja za više od 650 učesnika Igara u nekoliko različitih disciplina. Navijači su vatreno bodrili svoje drugare sa tribina u Kristalnoj dvorani, hali „Medison i sa onih kraj fudbalskog terena. Tražili su se najbolji među najboljima u odbojci, stonom tenisu, malom fudbalu, uličnoj košarci, šahu i igri Lino između dve vatre. Njih ćemo gledati već sredinom jula na državnom prvenstvu u Beogradu, a ako se i tu dobro pokažu, u avgustu ih čeka veliko finale i mini-letovanje u prelepom Splitu. Navijamo za njih!

Posebnu zahvalnost Dunav osiguranje SIM Srbije duguje pulu sponzora – generalnom sponzoru Kompaniji Dunav osiguranje, Kompaniji Coca Cola koja je svim srcem uz Igre, Banci Poštanskoj štedionici, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbija – MTS i Podravki Srbije.