Razigrano u carskom gradu na Vilinoj reci

Karavanu radosti i prijateljstva u Nišu 28. maja 2019. priređen sjajan doček i probuđene snažne emocije

Razigrano u carskom gradu na Vilinoj reci

uto, 28. maj 2019.


Pitamo se da li je bilo koji grad u Srbiji iznedrio tako mnogo sportskih velikana kao što je to slučaj sa Nišem. Fudbaleri Dragan Pantelić i Dragan Stojković Piksi, rukometaš Nikola Karabatić, odbojkaš Ivan Miljković, košarkaš Stefan Jović samo su neki od naših proslavljenih reprezentativaca rođenih u gradu na Vilinoj reci, kako su u antičko doba Kelti nazivali Nišavu.

Upravo u ovaj rasadnik talenata zaronio je danas naš Karavan radosti i prijateljstva u potrazi za naslednicima naših najčuvenijih sportista. Naš lavić Viktor, maskota koja donosi sreću, upoznao je veliki broj novih drugara, koji su ga dočekali u sportskoj hali „Mika Antić”, gde je priređeno otvaranje Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. I Niš nam je priredio sjajan doček i probudio snažne emocije!

Među brojnim gostima bili su i Darko Bulatović (gradonačelnik Niša), Ivana Jovanović (predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije), Branislav Kačar (gradski većnik zadužen za sport), Zvonimir Stanković (predsednik Sportskog saveza Niša), Peđa Przić (generalni sekretar Sportskog saveza Niša), Zorica Mijatović (sportska direktorka Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije), Miloš Stanković (direktor OŠ „Mika Antić”), Božidar Stošić (direktor OŠ „Dušan Radović” iz Niša) i mnogi drugi.

Specijalnu plaketu za doprinos razvoju Igara u Nišu, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Ivana Jovanović uručila je gradonačelniku Darku Bulatoviću.

– Velika nam je čast i zadovoljstvo što je Niš danas centar igre, sporta i mladosti i ponosni smo na svu našu decu koja su se danas u velikom broju okupila kako bi učestovala na takmičenjima promovišući prijateljstvo i zdrav duh i ukazujući na značaj bavljenja sportom. Svim našim takmičarima želim da dan provedu uživajući na sportskim terenima i stičući nove prijatelje, jer upravo to i jeste svrha i smisao Igara - istakao je Branislav Kačar, gradski većnik zadužen za sport.

A nakon što su mali SIMovci i članovi sudijske organizacije položili zakletvu prijateljstva, došlo je vreme za najuzivšeniji trentak ceremonije: paljenje plamena prijateljstva. Baklju prijateljstva unela je Lola Radivojević, prva teniserka na nacionalnoj rang listi Srbije do 16 godina, devojčica koja je osvojila i letnje i zimsko državno prvenstvo do 14 godina i koja je pre mesec dana izvojevala i prvu ITF titulu na međunarodnom turniru za uzrast do 18 godina u konkurenciji od preko 100 igračica iz više od 20 zemalja sveta. Lola je stalni član reprezentacije Srbije još od svoje 12 godine, a danas je baklju unela u pratnji svoje mlađe drugarice, takođe teniserke, osmogodišnje Lare Orlović.

Dan u Nišu bio je prelep i sunčan – pravi letnji, a plamen prijateljstva dodatno je zagrejao sve naše male SIMovce, pa su im posebno prijale bočice Rosa vode i limenke Coca-Cole kojima su sa zadovoljstvom gasili žeđ. Potrudili smo se i da našim dragim drugarima iz Niša dodatno zasladimo dan „Čokolinom” i „Lino” kremićima, a njihovi zadovoljni čokoladni osmesi nedvosmisleno su pokazali da smo uspeli u svojoj nameri.

Nišlije su danas pokazale svoj vatreni karakter na terenima za odbojku, uličnu košarku, tenis, mali fudbal, odbojku na pesku i Igru između dve vatre, a ništa manje intelektualnih varnica nije letelo ni među našim malim šahistima.

U svim ljutim borbama pobedu su, kao i uvek, izvojevali fer-plej, drugarstvo i zdrav duh, a uz ovu uspešnu trojku stali su i talentovani klinci koje ćemo gledati na državnom finalu u Beogradu ovog jula. Ako i tada budu tako sjajni kao što su danas bili u svom gradu, karte za Split na veliko regionalno finale i mini-letovanje su im osigurane! Jedva čekamo da se i tamo družimo sa njima!

Posebnu zahvalnost Dunav osiguranje SIM Srbije duguje pulu sponzora – generalnom sponzoru Kompaniji Dunav osiguranje, Kompaniji Coca Cola koja je svim srcem uz Igre, Banci Poštanskoj štedionici, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbija – MTS i Podravki Srbije.