Prvi SIM pobednici na Adi

Državno finale Sportskih igrara mladih Srbije iznedrilo pobednike u basketu 3 na 3, rukometu, šahu, stonom tenisu i tenisu

Prvi SIM pobednici na Adi

čet, 26. juli 2018.


Posle dva dana prelepog druženja, sjajne amosfere i zanimljivih mečeva Državnog finala Sportskih igara mladih Srbije na Adi Ciganliji saznali smo imena osvajača medalja u pet sportova basketu 3 na 3, rukometu, šahu, stonom tenisu i tenisu. U ženskoj konkurenciji basketa 3 na 3 zlato je pripalo Beogradu, srebro Sremskoj Mitrovici1, a bronza Prijepolju, a u muškoj je najbolji je bio Kragujevac, vicešampionsku titulu osvojilo je Prijepolje, a bronzu Petrovac na Mlavi. Prvo mesto u konkurenciji rukometašica pripalo je ekipi Kačareva, drugo Prijepolju, a treće Beogradu, dok je u konkurenciji rukometaša najbolji bio Beograd Karaburma, drugo mesto je zauzeo OŠ „Đura Jakišić“ iz Zaječara, a treće OŠ „Goce Delčev“ iz Jabuke.

U konkurenciji šahistkinja rođenih 2003 i mlađih zlato je osvojila Marijana Bilić (Kikinda), srebro Marija Stanković (Sremska Mitrovica), a bronzu Anja Jovanović (Novi Sad), a u ovom uzrastu samo u konkurenciji šahista najbolji je bio Petar Spasić (Vranje), drugo mesto je zauzeo Branislav Parkajić (Zrenjanin), a treće Miloš Stanković (Sremska Mitrovica). Emelija Lazović (Beograd) osvojila je zlato, Anja Radmanović (Pančevo) srebro, a Milica Đokić (Kruševac) bronzu u konkurenciji šahistkinja rođenih 2007. i mlađih, dok su prvo, drugo i treće mesto u konkurenciji šahista rođenih 2007. pripala Marku Forđarinu (Pančevo), Arsenu Pantiću (Novi Sad), odnosno Dušanu Štrbcu (Petrovac na Mlavi).

Kod stonoteniserki kategorije 2003. i mlađe zlato je prigrabila Teodora Golid, srebro Jana Sudimac, a bronzu Marijana Uzelac, a u istom uzrastu samo u konkurenciji stonotenisera najuspešniji su bili Mateja Šujica (Kragujevac), Branislav Smiljković (Kruševac), te Strahinja 3.Fabri (Čelarevo). U tri godine starijem uzrastu stonoteniserki najbolja je bila Sara Radak (Čelarevo), drugo mesto je osvojila Tea Manukov (Novi Sad), a treće Jelena Stefanović (Pančevo), dok je kod stonotenisera zlato osvojio Matija Šepa (Beograd), srebro Vanja Stefanović (Novi Sad), a bronzu Dimitrije Brdar (Novi Sad).

U konkurenciji teniserki bez premca je bila Miljana Knežević (Beograd), drugo mesto je osvojila Simona Mirčić (Kikinda), a treće Andrea Božović (Novi Pazar), dok su Danilo Jovanović (Zaječar), David Perković (Sremska Mitrovica) i Luka Božović (Kuršumlija) osvojili zlato, srebro, odnosno bronzu u konkurenciji tenisera.

 

Kompletni rezultati

Basket 3 na 3 – Devojčice

Basket 3 na 3 – Dečaci

Rukomet – Devojčice

Rukomet – Dečaci

Šah, stoni tenis, tenis