Pljuskovi najlepših emocija na Igrama u Valjevu

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih danas je posetio Valjevo

Pljuskovi najlepših emocija na Igrama u Valjevu

čet, 23. maj 2019.


Naš Karavan radosti i prijateljstva danas je uplovio u pravu pravcatu bajku! Hala sportova u Valjevu jutros je bila krcata, a reke dece su se i dalje slivale u ovu dvoranu uoči početka ceremonije otvaranja Dunav osiguranje Sporskih igara mladih Srbije.

Baš svi su danas želeli da budu deo Igara u Valjevu! Ceo grad je plesao u SIM ritmu i nema tog Valjevca koji danas nije proslavljao praznik sporta, mladosti, igre i prijateljstva. Toliko je dobre energije teklo ulicama ovog grada na Kolubari, da uopšte ne sumnjamo da su se dobre vibracije izlile i prenele na čitav region!

Svečanosti u Hali sportova prisustvovali su i dr Slobodan Gvozdenović (gradonačelnik Valjeva), Milan Gajić (odbornik u Skupštini Valjeva i prijatelj Igara), Miroljub Ivanović (član Gradskog veća zadužen za sport), Miodrag Lazić (predsednik komisije za sport grada Valjeva), Željko Ostojić (koordinator Dunav osiguranje Sportskih igara mladih za Valjevo), Mihailo Poček (košarkaški trener i prijatelj Igara), Radomir Simić (sekretar Sportskog saveza Valjevo), Zorica Mijatović (sportska direktorka Dunav osiguranje Sportskih igara mladih) i mnogi drugi.

U znak zahvalnosti za doprinos razvoju Igara u Valjevu, Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih uručila je specijalnu plaketu Slobodanu Gvozdenoviću, gradonačelniku Valjeva, koji je, na oduševljenje prisutnih, tokom manifestacije nosio oficijelnu majicu Igara.

– Sve nas koji radimo na organizaciji i realizaciji Sportskih igara mladih, a ima nas na stotine, često pitaju odakle crpimo energiju da stalno budemo na visini zadatka i da svaki put odemo korak dalje i deci uvek pružimo više. Odgovor na to pitanje nikada se ne menja: motivišu nas emotivni trenuci kakve nam samo naši mali SIMovci mogu prirediti. Njihova čista srca, iskreni osmesi, njihov žar i elan na terenu, njihova borbenost i posvećenost, nova prijateljstva koja sklapaju, njihova sreća i još hiljadu drugih stvari od kojih nam srce često bude veliko kao kuća, daju nam neopisivu energiju i vetar u leđa da za svoje najmlađe prijatelje učinimo baš sve. Upravo takvu energiju dali su nam danas naši prijatelji iz Valjeva, priredivši nam doček o kakvom se samo može sanjati. Još smo pod utiskom i zavaljujemo se i čestitamo svim Valjevcima na današnjoj sjajnoj organizaciji Igara u ovom gradu – ovako je Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije, prokomentarisala današnju ceremoniju u Valjevu.

Nakon što su đaci i sudije položili zakletvu prijateljstva, baklju prijateljstva unele su Tamara Jeremić iz Streljačkog kluba „Valjevo 1880“ i rukometašica Jovana Jovančić. Ovaj svečani čin propraćen je aplauzima i ovacijama, a čitav prizor još magičnijim su učinile i raznobojne konfete koje su poletele dvoranom.

A kada je plamen prijateljstva obasjao Valjevo i rasplamsao srca svih njegovih stanovnika, Igre su i zvanično počele. I u gradu na Kolubari naš Viktor, lavić koji donosi sreću, tražio je najuspešnije šahiste, košarkaše, tenisere, stonotenisere, rukometaše, odbojkaše, fudbalere i najvatrenije igrače igre Lino između dve vatre. Potraga je bila uspešna, a SIMovce iz Valjeva kojima je Viktor bio najtaličniji gledaćemo najpre na državnom finalu u Beogradu u drugoj polovini jula, a potom, možda, i na velikom regionalnom superfinalu u Splitu. Želimo im mnogo sreće!

Posebnu zahvalnost Dunav osiguranje SIM Srbije duguje pulu sponzora – generalnom sponzoru Kompaniji Dunav osiguranje, Kompaniji Coca Cola koja je svim srcem uz Igre, Banci Poštanskoj štedionici, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbija – MTS i Podravki Srbije.