Plamen prijateljstva zasijao sa Kraljevice

Nakon prijatne višednevne plovidbe po Panonskom moru Karavan radosti i prijateljstva u ponedeljak stigao u Zaječar

Plamen prijateljstva zasijao sa Kraljevice

pon, 27. maj 2019.


Nakon prijatne višednevne plovidbe po Panonskom moru, gde smo u svakoj luci stekli na stotine novih drugara, danas se naš Karavan radosti i prijateljstva zaputio ka istoku. Stigli smo u Zaječar, okupljalište najboljih rok muzičara koji leti ne propuštaju čuvenu „Gitarijadu”, zavičaj mnogima omiljenog glumca Zorana Radmilovića, ali i grad odakle korene vuče naš proslavljeni košarkaški reprezentativac Bobi Marjanović.

Sa našim prijateljima iz Timočke krajine družimo se već pet godina zaredom i jedva smo čekali da se ponovo susretnemo s njima! Nema sumnje da smo i mi nedostajali Zaječarcima, jer su nam danas, na platou isped sportske hale na Kraljevici, priredili doček za pamćenje! Baš na tom mestu održana je ceremonija otvaranja Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, a atmosfera je bila neopisivo lepa.

Ne možemo ni da prebrojimo koliko smo zagrljaja i lepih reči razmenili sa našim malim SIMovcima i njihovim nastavnicima, trenerima, drugarima i rođacima koji su se danas u ogromnom broju okupili na otvaranju Igara.

Među našim dragim gostima bili su i Milan Stanković (pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport), Ivana Jovanović (predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije), Zorica Mijatović (sportska direktorka Dunav osiguranje Sportskih igara mladih), Vice Lalić (direktor JKP „Timok održavanje”), Zoran Stojanović (koordinator Dunav osiguranje Sportskih igara mladih za Zaječar), Marija Mihajlović (asistentkinja predsednice Dunav osiguranje Sportskih igara mladih) i mnogi drugi.

Zakletvu prijateljstva u ime malih SIMovaca položio je teniser Danilo Jovanović, učenik sedmog razreda OŠ „Ljubica Radosavljević Nada”, koji je bio pobednik SIM 2018 u Splitu, dok je u ime sudijske organizacije to učinio Branislav Kostić, košarkaški sudija.

Predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije, Ivana Jovanović, uručila je zasluženo priznanje – plaketu za doprinos razvoju Igara Milanu Stankoviću, pomoćniku gradonačelnika Zaječara. Predsednica je tom prilikom poželela zaječarskim mališanima sreću na takmičenjima uz želju da se i u ovom gradu na pobedničkom postolju nađu fer-plej, dobro druženje i zdrav duh.

– Izuzetna nam je čast što grad Zaječar već petu godinu zaredom doprinosi uzdizanju jednog ovakvog brenda kao što su Sportske igre mladih. Mi u Zaječaru smo ponosni na činjenicu da iz godine u godinu naša deca učestvuju na najvećoj manifestaciji amaterskog sporta u regionu i postižu zapažene rezultate. Tokom svih ovih godina imali smo priliku da se lično uverimo u profesionalizam s kojim se pristupa organizaciji takmičenja na svim nivoima, a evidentno je i da se Igre sa svakom novom sezonom podižu za stepenik više i idu korak dalje. Pravo je zadovoljstvo biti deo ove sjajne sportske priče – istakao je Milan Stanković.

Višeminutnim aplazom prisutnih dočekana je baklja prijateljstva koju je unela Iva Tošić, učenica Gimnazije Zaječar, članica ekipe koja je na Državnom školskom taklmičenju u odbojci osvojila bronzanu medalju. Ivu su pratili i ostali uspešni zaječarski sportisti.

Plamen prijateljstva koji je sa Kraljevice obasjao ceo grad, označio je početak takmičenja u šahu, malom fudbalu, tenisu, uličnoj košarci, rukometu, odbojci na pesku i igri Lino između dve vatre, a najboljim Zaječarcima otvoren je put ka finalima u Beogradu i Splitu. Sudeći po njihovim sjajnim rezultatima iz ranijih godina, Zaječarci imaju razloga da veruju da će njihova deca i ove godine proslaviti svoj grad širom regiona i vratiti se sa novim medaljama. I mi im želimo da bude baš tako!

Posebnu zahvalnost Dunav osiguranje SIM Srbije duguje pulu sponzora – generalnom sponzoru Kompaniji Dunav osiguranje, Kompaniji Coca Cola koja je svim srcem uz Igre, Banci Poštanskoj štedionici, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbija – MTS i Podravki Srbije.