Plamen prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih zapaljen u Čačku

ČAČANI PONOSNI NA PET GODINA U SPORTSKIM IGRAMA MLADIH

Plamen prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih zapaljen u Čačku

ned, 20. mart 2022.


Deca Čačka i Dunav osiguranje Sportske igre mladih ove godine proslavili su pet godina prijateljstva. To je bio jedan od razloga da Karavan radosti i prijateljstva počne u Čačku. Baklju prijateljstva nosili su najbolji mladi sportisti Čačka atletičarka Ivana Ilić i karatista Stefan Joksić.

Puna sportska sala dece u OŠ „1. novembar“ pokazala je da dečaci i devojčice iz ovog grada znaju koliko je lepo i važno biti SIMOVAC. Da je tako, pokazalo je prisustvo nekadašnjih učesnika Međunarodnih završnica Sportskih igara mladih u Splitu i Sarajevu, odbojkašica „Borca“, basketaša iz ekipe „Mambe“ i teniserke Sare Đunisijević, koji su odigrali i revijalni duel „Lino između dve vatre“.

Predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Marija Mihajlović izjavila je da je ponosna kada vidi koliko se deca raduju Igrama i da se nada da će i u devetoj sezoni Igre stići do svakog deteta u Srbiji koje želi da se druži i bavi sportom. „Deca iz Čačka i grad Čačak su za ovih pet godina postali neizostavni deo Igara i ono što je najvažnije, oni su svojim ponašanjem na terenu i van njega opravdali zvanje SIMOVAC“, dodala je Mihajović.

Zamenik gradonačelnika grada Čačka Vladan Milić je rekao da to što se Dunav osiguranje Sportske igre mladih oraganizuju po peti put u Čačku pokazuje da su ovoj organizaciji prepoznali da je Čačak grad dece i sporta. „Nadam se da ćemo svake godine unapređivati tu saradnju, a ove godine smo ponosni što je plamen prijateljstva Sportskih igara zapaljen baš Čačku. To je znak kako su se naša deca, a i mi kao njihova podrška, pokazali do sada", rekao je Milić.

Pored zamenika gradonačelnika Vladana Milića, otvaranju su prisustvovali i pomoćnik gradonačelnika Miroslav Petković, legende sporta u Čačku, Radmilo Mišović, Slavoljub Piper i Marko Marinović Malina.

U Dunav osiguranje Sportskim igra mladih trude se da kada god je to moguće kod dece podstaknu i humanost. Marko Marinović, koji je prošle godine poklonio svoj dres sa potpisom za lečenje male Čačanke Nađe, obratio se deci i naglasio je da je pored sportskog uspeha važno da izrastu u dobre ljude,  a način na koji Sportske igre mladih vode decu kroz sport idealan je način za to.

Edukacija o zaštiti životne sredine „Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu“, a koja zauzima važno mesto u ovogodišnjoj sezoni Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, održana je u SC „Mladost“. U okviru globalne kampanje kompanije Koka kola “Svet bez otpada”, dečacima i devojčicama starijim od 13 godina, kroz zanimljive činjenice ukazuje se na ulogu koju imaju u održivom razvoju. Na ovaj način samo je nastavljena ekološka priča koju su SIMOVCI u Čačku započeli sadnjom pet mladih sadnica u čast pet godina Igara u ovom gradu.

Najveća konkurencija u Čačku bila je u igri „Lino između dve vatre“, tako da je do kraja bilo neizvesno ko će putovati na regionalno takmičenje u Novi Pazar. Tradicionalno u Čačku, igrao se dobar basket. Tek posle penala saznao se pobednik Koka kola kupa za dečake, dok je u konkurenciji devojčica posle finala bilo i suza, jer sve ekipe koje su učestvovale želele su da ostvare plasman na dalje takmičenje. Učesnici trke na 60 metara imali su želju da se što bolje pokažu, jer trku je pratio sportski direktor Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, čuveni atletičar i dvostruki učesnik Olimpijskih igara, Slobodan Popović.