Olimpijski duh na Igrama, Bojan Zdelar uz mališane

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih 27. maja boravio je u Sremskoj Mitrovici

Olimpijski duh na Igrama, Bojan Zdelar uz mališane

uto, 27. april 2021.


Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih i dalje krstari Srbijom, donosi sreću školarcima koji obožavaju najlepšu sportsku priču i jedva čekaju da postanu njen deo. Pravi spektakl priređen je 27. maja u Sremskoj Mitrovici, gde je uz mališane bio evropski šampion u kajaku za mlađe seniore i član srpskog olimpijskog tima za Tokio Bojan Zdelar.

- Veoma mi je drago što sam se družio sa decom na Sportskim igrama mladih, a posebno mi je zadovoljstvo što sam kod njih video takmičarski duh. Jako je važno da deca u najranijem dobu počnu da se bave sportom, pre svega zbog zdravog duha i telea, posle ima prostora i za profesionalni nivo“, izjavio je 21-godišnji Bojan Zdelar, koji je rođen u Sremskoj Mitrovici i član je kluba Val.

Mališani u ovom prelepom gradu takmičili su se u uličnoj košarci, turniru Coca-Cola kupa u malom fudbalu, Lino između dve vatre, odbojci i atletici, a ceremoniji svečanog otvaranja, uz predsednicu Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije Mariju Mihajlović, prisustvovali su zamenik gradonačelnice Petar Samardžić i načelnik Gradske uprave za kulturu i sport Vasilj Ševo.

- Posle teških godinu i po dana u borbi sa korona virusom Sportske igre mladih su nam stigle kao melem na ranu. Ovo je najlepša slika koju možemo da vidimo, lep dan, mnogo dece i nastavićemo da pružamo podršku ovako lepoj manifestaciji- rekao je Vasilj Ševo, nekada uspešni košarkaš.

Generalni sponzor SIM u Srbiji je kompanija Dunav osiguranje, a prestižni pul sponzora čine i kompanije “Coca-Cola”, UEFA Foundation, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija.