Karavan radosti i prijateljstva stigao u Opovo

Nakon spektakularnog otvaranja u Novom Sadu 15. maja, najlepša sportska priča nastavila da se širi regionom

Karavan radosti i prijateljstva stigao u Opovo

čet, 16. maj 2019.


Nakon spektakularnog otvaranja priređenog u Novom Sadu 15. maja, najlepša sportska priča nastavlja da se širi regionom. Lav Viktor, najvoljenija maskota u ovom delu sveta, zajedno sa Karavanom radosti Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije, danas je došao u Opovo da donese sreću mališanima koji ove godine po prvi put učestvuju na Igrama.

U Opovu je danas bilo svečano od ranog jutra, a ova opština ukazala nam je posebnu čast, budući da su paljenjem baklje prijateljstva u ovom prelepom južnobanatskom mestu, uporedo sa Igrama, počeli i Majski dani opštine Opovo, koji će, uz veliki broj različitih zanimljivih priredbi i manifestacija, trajati sve do 26. maja.

Svečanoj ceremoniji otvaranja Igara u Opovu, pored velikog broja mališana, sporstskih radnika, nastavnika i učitelja, prisustvovali su i dr Zoran Tasić (predsednik opštine Opovo), Ivana Jovanović (predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije), Zorica Mijatović (sportska direktorka Dunav osiguranje Sportskih igara mladih), Igor Vujić (predsednik Sportskog saveza opštine Opovo).

Zakletvu prijateljstva u ime sportista polažila je atletičarka Andrea Stajin, a u ime sudijske organizacije Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije – Nemanja Stojanović.

– Opština Opovo zajedno sa svojim predsednikom, dr Zoranom Tasićem, postala je deo naše SIM porodice još prošle godine, kada smo zajedno na ovom divnom mestu organizovali takmičenje u malom fudbalu „Coca-Cola kup”. Sada je naše prijateljstvo samo dodatno učvršćeno na radost svih nas, a posebno naših najmlađh drugara koji će danas pokazati svoj talenat na sportskim terenima. Ponosna sam na Opovo i na činjenicu da smo svi zajedno danas deo prelepe SIM priče – priče u kojoj širimo osmehe, pozitivnu energiju i drugarstvo. I zato će se na pobedničkom postolju naći svako dete koje tokom današnjeg dana stekne bar jednog novog prijatelja. Sigurna sam da će zapravo svi biti pobednici – istakla je Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije.

Ona je ovom prilikom uručila specijalno priznanje za doprinos razvoju Igara dr Zoranu Tasiću, predsedniku opštine Opovo.

– Izuzetno je velika čast imati priliku da budete domaćin Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih i veoma mi je drago što se jedna od najvećih i najznačajnijih manifestacija ovog tipa danas održava baš u Opovu. Mi smo mala opština, ali imamo dovoljno veliko srce da možemo da organizujemo jedan ovako veliki događaj. Izuzetno sam ponosan na to što sam predsednik opštine koja ima ovakve klince. Nema nikakve sumnje da nam se uz njih smeši sjajna budućnost – istakao je ovom prilikom dr Zoran Tasić.

Jedan od najemotivnijih i najsvečanijih trenutaka na otvaranju Igara i u Opovu bilo je paljenje baklje prijateljstva, koju su uneo Andrej Mihajlović, član fudbalske ekipe Opovo.

Nakon što je baklja, uz fanafare i konfete obasjala Opovo, usledila su takmičenja u pet sportova. Najtalentovaniji opovački sportisti postali su vlasnici karata koje će ih odvesti put Beograda, gde će se sredinom jula, na terenima Ade Ciganlije, održati veliko državno finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije. Pobednike državnog prvenstva potom očekuje putovanje u Split na regionalno finale i mini-letovanje u jednom od najlepših gradova na obali Jadrana.

Posebnu zahvalnost Dunav osiguranje SIM Srbije duguje pulu sponzora – generalnom sponzoru Kompaniji Dunav osiguranje, Kompaniji Coca Cola koja je svim srcem uz Igre, Banci Poštanskoj štedionici, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbija – MTS i Podravki Srbije.