Karavan radosti i prijateljstva putuje Srbijom

Već 23 godine u Hrvatskoj, 9 godina u Bosni i Hercegovini i 6 godina u Srbiji – najlepše godišnje doba počinje uz najveću manifestaciju amaterskog sporta u Evropi – uz Sportske igre mladih

Karavan radosti i prijateljstva putuje Srbijom

sre, 01. maj 2019.


I rode i laste na granama već znaju da su prvi vesnici proleća u našem regionu – nasmejana deca na sportskim terenima. Već 23 godine u Hrvatskoj, 9 godina u Bosni i Hercegovini i 6 godina u Srbiji – najlepše godišnje doba počinje uz najveću manifestaciju amaterskog sporta u Evropi – uz Sportske igre mladih. Upravo tako je i ovog proleća! Sport, druženje, fer-plej i mnogo radosti već su stupili na scenu u brojnim gradovima širom regiona, a nove stranice deci i odraslima omiljene sportske bajke počele su da se ispisuju.

U iščekivanju paljenja Baklje prijateljstva

Sigurno ste i vi primetili da se u vazduhu osećaju sve veća euforija i uzbuđenje. A kako i ne bi kada je odbrojavanje počelo! Turniri po gradovima traju. I čeka se taj veliki dan, kada Karavan radosti i prijateljstva krene po Srbiji – 15. maj i trenutak kada će u Novom Sadu po prvi put ove godine biti upaljena Baklja prijateljstva i kada će, pred hiljadama klinaca i klinceza i drugih uglednih zvanica svečano biti otvorene Sportske igre mladih 2019. za čitav region! Ovo će tako biti treći put da Srbija ima čast da se u našoj domovini održava svečano otvaranje za čitav region. Čast i obaveza.

Spektakl će početi na Trgu slobode u 10 sati i nemojte ga nikako propustiti. Očekuju vas odlična zabava, sjajno druženje i neizvesna i uzbudljiva takmičenja, na kojima će, u okviru Dunav osiguranje SIM sportskog dana, zablistati najodvažniji mali SIMovci iz Novog Sada i okoline. Oni će se, kako SIM tradicija nalaže, takmičiti u nekoj od devet sportskih disciplina: mali fudbal, odbojka na pesku, ulični basket, rukomet, odbojka, igra između dve vatre, stoni tenis, tenis i šah. Pobednici će obezbediti plasman na Državno finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u Beogradu.

A istog dana mali atletičari imaće u Srpskoj Atini završno Državno takmičenje u atletici, posle koga ćemo imati prve putnike za Split.

“The Frajle” šlag na torti Svečanog otvaranja

A za kraj tog uzbudljivog dana, Grad Novi Sad i Dunav osiguranje Sportske igre mladih u partnerskoj saradnji  pripremili su posebno iznenađenje za sve Novosađane i goste iz čitave Srbije i regiona koji će tog dana biti u prestonici Vojvodine. Od 21.00 na Centralnom gradskom trgu (Trg slobode), koncert će održati najšarmantnije i najmuzikalnije devojke u ovom delu sveta – bend “The Frajle”. I zato, zaokružite 15. maj u svojim kalendarima i pripremite se za događaj godine koji se apsolutno ne propušta!– Izuzetno smo ponosni na to što je Srbiji već treću godinu zaredom pripala čast da bude zemlja domaćin velikog otvaranja Igara za ceo region. Prošle godine smo priredili fantastično regionalno otvaranje Igara u Sremskoj Mitrovici o kome se još uvek priča, a zavaljujući ozbiljnoj organizaciji i profesionalizmu koji smo pokazali, ključ koji otvara vrata Igara i u 2019. godini je u našim rukama. Sigurni smo da ćemo opravdati poverenje koje nam je ukazano i obećavamo da će sezona pred nama biti još grandioznija od prethodne – najavila je Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije.

U koje gradove dolazimo

Novi Sad je samo prva stanica na ovogodišnjem putu našeg Karavana radosti i prijateljstva. Koferi puni osmeha za svu decu u Srbiji već su spremni, a od polovine maja do polovine juna podelićemo ih i najmlađim dečacima i devojčicama u čak 25 gradova (Opovu, Petrovcu na Mlavi, Kikindi, Zrenjaninu, Somboru, Valjevu, Pančevu, Omoljici, Banatskom Novom Selu, Zaječaru, Nišu, Surdulici, Sremskoj Mitrovici, Irigu, Beogradu, Požarevcu, Čačku, Kraljevu, Kuršumliji, Sokobanji, Novom Pazaru, Priboju, Čajetini i Kragujevcu).

I ne možemo da odolimo da vam ne otkrijemo još jednu slatku tajnu: ove godine pripremamo i drugi veliki SIM koncert! I zato 31. maja obavezno budite u Sremskoj Mitrovici. Ovaj grad će proslaviti, a možda i nadmašiti veliki prošlogodišnji uspeh, nastupom grupe “Parni valjak”, poslednjeg dana maja, od 21 sat, na Centralnom gradskom trgu. Grad Sremska Mitrovica i Dunav osiguranje Sportske igre mladih Srbije u partnerskoj saradnji poklanjaju Sremcima ali I svima drugima, celodnevni spektakl. Fenomenalna vest, zar ne?

Ko će na letovanje u Split

Kao što već znate, u Sportskim igrama mladih svi su pobednici, a one najuspešnije u svakoj od disciplina bodrićemo sa mnogo žara na jednako užarenim terenima Beograda, gde će se u drugoj polovini jula održati veliko državno prvenstvo. A najbolji među najboljima plasiraće se na Međunarodno finale i izvojevaće kartu za besplatno mini-letovanje u avgustu u jednom od najlepših gradova na hrvatskom primorju – Splitu. I zato lopte i druge rekvizite u šake, patike na noge, osmehe na lica i ne časite časa – hitro na zagrevanje za velike i važne dane! Čekamo vas da i ove godine oborimo rekorde u veličini osmeha, broju sklopljenih prijateljstava i nivou radosti u srcima. I da zajedno još jednom pokažemo svetu da su Igre zakon!

Posebnu zahvalnost dugujemo pulu naših sponzora – našem generalnom sponzoru Kompaniji Dunav osiguranje, Kompaniji Coca Cola koja je svim srcem uz Igre, Banci Poštanskoj štedionici, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbija – MTS i Podravki Srbije.