Drugarstvo ponovo pobedilo

U petak, 12. aprila 2019, održan beogradski finalni turnir Lino između dve vatre Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije 2019.

Drugarstvo ponovo pobedilo

pet, 12. april 2019.


U okviru SIM najlepše sportske priče, danas je na red došao prvi finalni turnir u igri između dve vatre, Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije za 2019. Dobili smo i prve pobednike, koji su se plasirali na finale Državnog prvenstva, koje će se održati sredinom jula u Beogradu. Bilo je lepo uživati u dečijoj graji, spektakularnom navijanju i druženju. Mališani su i definitivno potvrdili da su iz godine u godinu sve originalnija u navijanju, pojedini su imali čak i navijačke transparente koji su bili u znaku SIM sportske priče.

Oko 500 mališana, došlo je u salu Osnovne škole „Pavle Savić“, koja je već treću godinu za redom deo Igara. Na kraju najuspešniji su bili SIMovci tima „Vatreni“ iz Rakovice, koju je predvodila Mirjana Bačević. Oni su u finalu bili bolji od ekipe „Sunđer bob“, koja je bila najubedljivija do tog duela. Trećeplasirani su bili „Delfini“ koji su nadigrali tim „Matriks“.

I definitivno i ovaj put je pobedilo drugarstvo. Bilo je lepo čuti na svakom koraku kako jedni drugima sa osmehom govore Igre su zakon. I da klinci znaju da ovde pobeda jeste važna ali nije prioritet. A posebno oduševljenje je nastalo kada se u Sali pojavio Viktor, maskota SIM celog regiona. Svi su želeli da se pozdrave sa njim, da ga dodirnu, selfiraju se i slikaju.

– Naša ekipa dolazi iz Rakovice. Osvojili smo prvo mesto, a došli smo da igramo pa šta bude. Da upoznamo nove drugarice i drugare. Nismo se nadali da ćemo biti najbolji. Svi smo mnogo srećni – istakla je Irina Kontić, iz pobedničkog tima „Vatreni“.

Čarolija Igara tako se nastavlja i širi svoju priču. Predstoji puno turnira u preko 20 gradova Srbije. Jer IGRE SU ZAKON.

Posebnu zahvalnost dugujemo pulu naših sponzora – našem generalnom sponzoru Komapniji Dunav osiguranje, Kompaniji Coca Cola koja je svim srcem uz Igre, Banci Poštanskoj štedionici, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbija – MTS i Podravki Srbije.