Banatsko Novo Selo i ceo južni Banat u znaku Igara

Karavan radosti i prijateljstva u nedelju, 26. maja 2019, usidrio se na 18 kilometara od Pančeva, u jednom od najvećih sela u regionu

Banatsko Novo Selo i ceo južni Banat u znaku Igara

ned, 26. maj 2019.


Naš Karavan radosti i prijateljstva nastavlja da plovi kroz Srbiju. Danas smo se usidrili na 18 kilometara od Pančeva, u jednom od najvećih sela u regionu – Banatskom Novom Selu. Za ovo prelepo mesto, nekada poznato pod imenom Satu Nou, čuli su svi ljubitelji košarke, budući da upravo odatle potiče naš proslavljeni košarkaš i nekadašnji reprezentativac Srbije – Milenko Topić.

U Banatskom Novom Selu su nas dočekali klinci koji jednako dobro ubacuju trojke kao Milenko, ali i oni koji se odlično snalaze na terenima za mali fudbal, odbojku i igru Lino između dve vatre, kao i na stolovima za šah i stoni tenis. Upravo u svim ovim sportovima danas su se takmičili naši talentovani SIMovci i bili su zaista sjajni!

Srce nam je bilo još veće kada smo saznali da su u Banatsko Novo Selo danas došli i drugari iz okolnih mesta – Nikolinaca, Alibunara i Banatskog Karlovca kako bi se takmičili, družili i igrali sa nama. Sada smo bogatiji za još mnogo novih prijatelja iz južnog Banata i baš smo ponosni na to!

Pre nego što su takmičenja počela, svi takmičari su, zajedno sa svojim navijačima, trenerima, nastavnicima, rođacima i meštanima Banatskog Novog Sela prisustvovali svečanoj ceremoniji otvaranja Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, a to je zaista bio događaj za pamćenje! Među brojnim gostima bili su i Nedeljko Topić (predsednik Mesne zajednice Banatsko Novo Selo), Ivana Jovanović (predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije), Marinel Blaž (direktor OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Banatskog Novog Sela), Zorica Mijatović (sportska direktorka Dunav osiguranje Sportskih igara mladih), Nenad Marin i Ivan Krgović (koordinatori Dunav osiguranje Sportskih igara mladih za Banatsko Novo Selo), Marija Mihajlović (asistentkinja direktorke Dunav osiguranje Sportskih igara mladih) i mnogi drugi.

Zakletvu prijateljstva u ime sportista položila je talentovana mlada odbojkašica Marija Marić, dok je u ime sudija to učinio Slobodan Marinkov, glavni sudija u igri Lino između dve vatre.

– Velika nam je čast što je Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih danas posetio naše selo i našu školu i nadamo se da smo bili dobri domaćini. Smatramo da su Igre posebno značajne zbog toga što decu i mlade upućuju na to da se bave sportom, jer se na taj način mnogo zdravije živi i lepše odrasta. Nadamo se da će nam Karavan ponovo doći i da će još dugo nastaviti da ulepšava detinjstva dece u ovim krajevima– rekao je Marinel Blaž, direktor OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Banatskog Novog Sela.

Čast da unese baklju prijateljstva pripala je Jovani Kljajić, odbojkašici iz Banatskog Novog Sela, koja je osvojila srebrnu medalju na pionirskom prvenstvu Vojvodine, a ona je na scenu stigla u pratnji učenica OŠ „Žarko Zrenjanin“. Uz burne aplauze i ovacije prisutnih plamen prijateljstva je zablistao i obasjao i Banatsko Novo Selo, a nakon toga oživeli su sportski tereni.

Naša maskota – lav Viktor pojurio je među takmičare kako bi što većem broju njih doneo sreću da osvoje medalje i plasiraju se na državno finale u Beogradu. Čekamo ih tamo u julu i držimo im palčeve da se i tada dobro pokažu, pa da zajedno putujemo i u Split na regionalno superfinale!

Posebnu zahvalnost Dunav osiguranje SIM Srbije duguje pulu sponzora – generalnom sponzoru Kompaniji Dunav osiguranje, Kompaniji Coca Cola koja je svim srcem uz Igre, Banci Poštanskoj štedionici, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbija – MTS i Podravki Srbije.