Baklja prijateljstva obasjala Petrovac na Mlavi

Karavan radosti i prijateljstva Sportskih igara mladih u petak, 17. maja 2019, posetio još jedan grad u Srbiji

Baklja prijateljstva obasjala Petrovac na Mlavi

pet, 17. maj 2019.


Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih užurbano jezdi kroz Srbiju u želji da upoznaje što više mališana i da na njihovim licima nacrta najmanje po jedan osmeh. Sa sobom vodimo i našu maskotu lavića Viktora, jer je dokazano da upravo on donosi sportsku sreću svim mališanima koje susretne. Nakon emotivnih i radosnih susreta sa našim drugarima u Novom Sadu i Opovu prethodnih dana, danas je Viktor na čelu našeg Karavana radosti i prijateljstva stigao u Braničevski okrug – u dolinu reke Mlave. Jer danas Petrovac na Mlavi praznik IGRE slavi!

Jedva smo dočekali da se ponovo susretnemo sa našim dragim velikim i malim prijateljima iz Petrovca, s kojima smo se već dobro upoznali i zavoleli prošle godine. Naše prijateljstvo od danas je još jače, a postali smo bogatiji i za neke nove drugare koji su sada po prvi put doživeli magiju Igara.

Ceremoniji otvaranja Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije u dvorani „Dragutin Tomašević” u Petrovcu na Mlavi pristovao je veliki broj mališana, njihovih učitelja, nastavnika, trenera i drugih sportskih radnika, a ovaj svečani događaj su svojim prisustvom uveličali i Duško Nedinić (predsednik opštine Petrovac na Mlavi), Ivana Jovanović (predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije), Goran Ristić (zamenik predsednika opštine), Milanče Aćimović (predsednik Skupštine opštine), Dejan Marković (predsednik lokalnog Sportskog saveza), Dejan Milošević (generalni sekretar SS Petrovac na Mlavi, ujedno i koordinator Dunav osiguranje Sportskih igara mladih za Petrovac na Mlavi), Zorica Mijatović (sportska direktorka Dunav osiguranje Sportskih igara mladih), direktori javnih preduzeća i ustanova i mnogi drugi.

Zakletvu prijateljstva u ime sportista položio je talentovani košarkaš Ljubomir Masleša, a u ime sudijske organizacije Iva Ivankić.

– Ljubav dece Petrovca prema Sportskim igrama mladih je zaista velika i to se može videti na svakom koraku. A upravo te iskrene dečje emocije i radost s kojom nas mališani uvek dočekuju za nas su neprocenjivi. To je energija koja pokreće našu SIM priču i to je za nas motiv više da iz godine u godinu budemo još bolji i da našim najmlađim prijateljima pružimo još mnogo prilika da se igraju, raduju i druže i da im na taj način oplemenimo detinjstvo. Srce mi je zaista prepuno zbog divnog dočeka koji nam je Petrovac priredio i ove godine i sigurna sam da ćemo se družiti i zajedno širiti vrednosti Igara još mnogo godina – istakla je Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskh igara mladih Srbije.

Ona je zajedno sa Duškom Nedinićem, predsednikom opštine Petrovac na Mlavi potom upalila baklju prijateljstva koju je, praćen gromoglasnim aplauzom, uneo telentovani šahista Dušan Štrbac. Predsednik je pred prepunim tribinama mladima poručio da su Igre zakon. A taj svečani trenutak i himna Igara koja je usledila odmah potom, bili su svojevrstan znak da Igre na sportskim terenima Petrovca mogu da počnu. Sigurni smo da će najtalentovani sportisti iz doline Mlave ovog leta zablistati i na državnom prvenstvu u Beogradu, a potom možda i na regionalnom finalu u Splitu. Držimo im palčeve da tako i bude!

Posebnu zahvalnost Dunav osiguranje SIM Srbije duguje pulu sponzora – generalnom sponzoru Kompaniji Dunav osiguranje, Kompaniji Coca Cola koja je svim srcem uz Igre, Banci Poštanskoj štedionici, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbija – MTS i Podravki Srbije.